O zicală românească spune că ziua bună se cunoaște de dimineață, dar când noaptea ți-a fost agitată și incomodă, fără doar și poate are de suferit și dimineața, corect?
A avea o bună calitate a somnului este sinonim cu a avea o bună calitate a vieții. Și, pentru a realiza acest lucru, putem introduce mici schimbări în casa noastră și în dormitorul nostru care ne ajută să dormim mai bine.
Dormitorul este într-adevăr un punct cheie al casei. Locul în care ne recuperăm după o zi grea de muncă, unde ne deconectăm, dar paradoxal, de asemenea, în care suntem cei mai vulnerabili în timpul somnului.
Distribuția mobilierului, iluminatul dormitorului, temperatura sunt doar câțiva dintre factorii care intervin în modul în care dormim.
Cum trebuie să fie patul ideal pentru a obține un somn profund?
Ne petrecem o bună parte din viață în pat. Patul trebuie să fie spațios și rigid, dar nu tare. De asemenea, luați aminte și anume, mulți experți sunt de părere că, buna calitate a somnului se îmbunătățește atunci când tăblia este orientată spre nord și piciorul orientat spre sud, merită testat acest aspect.
În același timp, nu putem neglija cele două elemente fundamentale ale patului în care necesită să investim pentru a asigura calitatea somnului: salteaua și perna.
Pentru un somn în primul rând odihnitor, iată câteva tipuri de saltele din care poți alege în funcție de ce îți dorești de la noaptea în cauză:
Salteaua cu arcuri
Este cea mai întâlnită saltea și mai complexă din punct de vedere clitate-preț. Cel mai mare avantaj al acestor saltele este reprezentat de rezistența în timp.
Salteaua cu spumă
Arcurile au fost înlocuite cu un tip compact de material elastic, o inveție destul de bună pentru persoanele care suferă de oboseală cronică și au neaparat nevoie de saltele ceva mai moi. Saltelele cu spumă au o rezistență bună în timp, dar modelele de calitate inferioară tind să se taseze pierzându-și forma și fermitatea, ceea ce după un timp devin inconfortabile.
Saltelele cu latex
Sunt mai rigide decât cele cu spumă și ceva mai costisitoare, însa merită pentru somnul tău odihnitor, nu crezi? Avantajele acestora sunt confortul ridicat, cu siguranță.Ideal este să investești într-o saltea de calitate superioară și care să-ți asigure confortul și odihna de care ai nevoie, pentru a putea da randament.
Perna reprezintă cheia pentru a menține capul într-o poziție naturală în timp ce dormim. Dacă dormiți fără pernă, gâtul se apleacă în spate și vertebrele cervicale sunt excesiv comprimate. Și nu ne dorim asta. De asemenea, nu este bine să dormi cu o pernă prea groasă, deoarece înclină capul înainte și forțează vertebrele să se întindă prea mult, atunci? Cel mai bine este să folosiți o pernă destul de joasă și nu prea moale, care să mențină capul în linie cu gătul.
Așadar, consecințele unui somn mai puțin odihnitor pot fi variate, începând de la stres, anxietate, oboseală, somnloență până la capacitate slabă de concentrare și nu numai. Ce zici? Merită să investești în somnul tău?