Persoane care oferă bani cu împrumut: câtă încredere să le acorzi?

Persoane care oferă bani cu împrumut: câtă încredere să le acorzi?

Ce este un împrumut de bani între persoane fizice? Care sunt avantajele și limitările sale? Găsiți răspunsurile la întrebările dvs. descoperind cum funcționează această finanțare fără bancă.

Care este principiul împrumutului între persoane fizice?

Împrumutul între persoane fizice este o finanțare efectuată între două persoane fizice, un creditor și un debitor, fără a trece printr-o bancă. Această sumă de bani poate fi folosită pentru proiectele tale personale sau pentru a plăti tot felul de cheltuieli (facturi, taxe de întârziere, descoperit de cont bancar etc.).

Această formă de credit se dezvoltă de câțiva ani în Romania, de care beneficiază în principal persoanele care au dificultăți în obținerea unui credit bancar convențional.

Cunoscut și sub denumirea de „împrumut peer-to-peer”, împrumutul între persoane a apărut pentru prima dată în Statele Unite în urma dificultăților economice ale țării care au creat un climat de neîncredere față de sistemul bancar. Odată cu crizele financiare și cu creșterea șomajului și a precarității, tot mai mulți indivizi își împrumutau bani unul altuia pentru a-și finanța nevoile, deoarece nu erau eligibili pentru ofertele bancare.

Persoane care oferă bani cu împrumut: cum se oficializează un credit între persoane fizice?

Dacă cererea dumneavoastră de împrumut către o altă persoană este mai mare sau egală cu o anumita suma, intră în joc regulile creditului de consum si trebuie sa semnati un contract in fata unui notar.

Indiferent de tipul de document ales, acesta trebuie să rezume în mod clar următoarele informații: capitalul împrumutat, perioada de rambursare, rata plăților și rata dobânzii. Documentul trebuie datat și apoi semnat de către creditor și debitor.

Atunci când faci un împrumut cu o persoană fizică, este foarte recomandat să întocmești un contract de împrumut sau o recunoaștere a datoriei. Puteți apela la un notar pentru a vă ajuta să redactați documentul și pentru a evita surprizele neplăcute în perioada de rambursare.

Un simplu acord verbal poate fi insuficient pentru a dovedi cu succes condițiile împrumutului în cazul unui litigiu.

Persoane care oferă bani cu împrumut: care sunt avantajele unui credit de la o persoana fizica?

Indiferent dacă sunteți creditor sau debitor, împrumutul între persoane fizice are avantaje reale.

Avantajele dacă sunteți debitor:

puteți cere să vă impartiti ratele mai ușor dacă este necesar;

puteți reuși să împrumutați bani cu această soluție alternativă în timp ce cererile dumneavoastră de finanțare sunt refuzate de către bănci;

procedurile administrative sunt mai puțin restrictive și mai rapide la un individ comparativ cu o bancă care trebuie să efectueze o analiză aprofundată;

nu trebuie să plătiți nicio taxă de aplicare.

Anturajul tau poate fi o modalitate de a obtine o suma de bani fara a trece printr-un imprumut bancar. Acordați prioritate persoanelor în care aveți încredere să împrumute sau să împrumute bani. Fie prin intermediul unei cunoștințe ocazionale sau al unei persoane dragi, aveți grijă să întocmiți un contract sau o recunoaștere a datoriei pentru a evita orice dispută cu privire la condițiile împrumutului pe perioada rambursării acestuia.

Pentru platformele online specializate în acest domeniu, principiul este acela de a pune în legătură persoane care oferă bani cu împrumut pentru a obține remunerație (dobândă) și cele care doresc să se împrumute fără să solicite banca.

Verificați dacă site-ul este de încredere, dacă este popular și recunoscut și că nu este o înșelătorie. De exemplu, vedeți recenziile pentru a afla dacă alți oameni au avut deja o experiență cu platforma și dacă au fost mulțumiți.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]