Persoana fizică ofer împrumut fără garanții: un contract între două părți pentru un împrumut avantajos

Persoana fizică ofer împrumut fără garanții: un contract între două părți pentru un împrumut avantajos

Aplică pentru un credit

Împrumutul de bani între membrii familiei, prieteni sau chiar un creditor persoană fizică a devenit ceva obișnuit. În comparație cu un împrumut bancar, această soluție oferă avantajul flexibilității și ușurinței. Este suficient doar să luați câteva măsuri de precauție pentru că micul serviciu financiar să nu se transforme într-o mare neînțelegere care ajunge în biroul unui judecător.

Persoană fizică ofer împrumut fără garanții: pentru împrumuturi fără tam-tam

Este firesc să apelezi la familie sau prieteni în momente dificile. Cu toate acestea, sunt necesare măsuri de precauție pentru a evita litigiile și mânia autorităților fiscale.

Semnarea unui contract este o garanție pentru cel care împrumută banii. Mai mult, atunci când împrumutul depășește o anumită sumă, dovadă că este un împrumut poate fi în principiu doar în scris, chiar dacă sumele au fost plătite prin virament.

Puteți scrie un contract de împrumut semnat de ambele părți sau un contract de împrumut semnat numai de debitor.

Oricare ar fi contractul ales, acesta trebuie să precizeze că este un împrumut rambursabil, și să indice cuantumul acestuia, durata acestuia, termenele de rambursare a acestuia (în una sau mai multe rate), dată rambursării, rată dobânzii dacă există. Dacă creditorul colectează dobândă, trebuie să o raporteze că venit impozabil. Recunoașterea datoriilor trebuie să includă întotdeauna suma în cifre și în litere scrise în mâna debitorului.

Când împrumutul este o sumă mare (pentru a finanța achiziția unei locuințe, a începe o afacere etc.), este mai bine să ceri unui notar să întocmească actul de împrumut.

Un contract pentru liniștea voastră sufletească

În cazul în care împrumutul este mare, este o idee bună să se înregistreze contractul de împrumut. Înregistrarea lui oferă dovadă în cazul unui control fiscal că acesta este un împrumut autentic. Pentru că atunci când nu putem dovedi proveniența unei sume, organele fiscale o pot impozita ca venit de proveniență nedeterminată.

Dacă împrumutul este aducător de dobândă, cel ce a împrumutat (debitorul) trebuie să declare dobânda pe care a plătit-o, iar creditorul trebuie să o specifice în declarația să anuală de impozit. Cu siguranță nu este ușor să te descurci în hățișul legal, fie că împrumuți bani sau te gândești să devii creditor pentru cineva! Se recomandă insistent să păstrați dovada oricăror plăti făcute!

A apela la un notar pentru redactarea unui contract de împrumut între persoane fizice ajută și la prevenirea disputelor familiale, mai ales dacă împrumutul a fost făcut fără că ceilalți din familie să știe.

Persoană fizică ofer împrumut fără garanții: concluzii

Spre deosebire de un împrumut bancar tradițional, un împrumut între persoane fizice este scutit de taxe administrative (în absența logică a dosarelor). Acestea fiind spuse, atenție, mulți creditori și site-uri de creditare vă pot cere să le plătiți o taxă de aplicare în avans. Aceasta este de obicei o înșelătorie; niciun creditor serios nu are dreptul de a percepe comisioane pentru un dosar care nu există!

Astfel, căutarea unui anunț „persoană fizică ofer împrumut fără garanții” presupune o adevărată cercetare de piață pentru că fără un cadru legal care să va asigure că creditorul este o persoană cinstită este greu să va puteți încrede deplin într-o simplă reclamă ce apare pe internet.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]