De ce să apelezi la persoane care oferă bani cu împrumut dacă ai nevoie urgentă de numerar?

Credeai că românul este cam zgârcit? Ei bine, nu! Să știi că are și el o latură generoasă! Aproape 60% dintre români au împrumutat bani unui prieten sau unui membru al familiei.

O alternativă la sistemul bancar tradițional, un credit de la persoane care oferă bani cu împrumut poate finanța total sau parțial proiectul tău imobiliar, uneori la dobânzi mai atractive. Este împrumutul între persoane fizice o soluție de finanțare viabilă? Există alternative mai interesante? Cum se asigură legal operațiunea? Întrebări care va macină, desigur, și la care încercăm să răspundem punctual.

În ce constă creditul ipotecar de la persoane care oferă bani cu împrumut?

Creditarea nu este doar apanajul băncilor. Într-adevăr, în viața de zi cu zi, împrumuți tot felul de lucruri. Deci, de ce nu niște bani pentru a-ți ajuta vecinul să cumpere imobiliare?

Dacă doriți să cumpărați un imobil, veți avea în marea majoritate a cazurilor dreptul la finanțare adecvată. Deși majoritatea oamenilor trec pe la banca, este, de asemenea, posibil să se împrumute fără persoane care oferă bani cu împrumut, inclusiv:

l  De la prieteni;

l  De la un membru al familiei;

l  De la o persoană prin intermediul unei platforme.

Pe scurt, aceeași operațiune că o bancă, cu excepția faptului că creditorii aleg cui vor să împrumute și în ce condiții.

Este posibil să cumpărați imobile datorită unui credit de la persoane care oferă bani cu împrumut?

Nimic nu te împiedică să-ți finanțezi integral achiziția imobiliară printr-un împrumut între persoane fizice. Va trebui însă să va asigurați că termenii de finanțare sunt satisfăcători și că dobânzile practicate nu sunt cămătărie pură, adică prea mari față de rata de piață oferită în special de bănci.

De fapt, ratele creditelor ipotecare emise de bănci sunt mai mici încât unora le este greu să găsească atractiv să împrumute bani la o rată echivalentă, cu riscurile pe care această le presupune. Prin urmare, pare dificil să obțîi o rată avantajoasă pentru creditul tău ipotecar prin credit de la persoane ce oferă bani împrumut.

Dacă doriți să împrumutați fără să apelați la o bancă, cel mai bine ar fi să vă concentrați asupra prietenilor sau familiei dvs. Vor fi gata, din dragoste pentru ține, să-ți ofere condiții de finanțare favorabile care să-ți permită să deții o locuință!

Care sunt avantajele de a face o ipotecă prin intermediul unor persoane care oferă bani cu împrumut?

În principiu, condițiile de rambursare în acest caz sunt liber definite chiar de persoanele ce împrumută. Aici, banca nu îți impune condițiile, eșți liber să negociezi modalitatea de rambursare care ți se potrivește. Perioada de rambursare amânată, dobânda aplicabilă, regularitatea ratelor, totul este negociabil!

Avantajele creditului familial

Principalul avantaj atunci când apelezi la persoane care oferă bani cu împrumut din familie este natură acestui tip de credit. Cu unele excepțîi, atunci când un membru al familiei îți împrumută bani, scopul lui nu este să se îmbogățească, ci mai degrabă să-ți fie de folos, făcându-te mai ușor proprietar. Chiar dacă această persoană se așteaptă să-și primească banii înapoi într-o zi, ea nu va urmări să facă profit de pe urmă ta.

Așa că ia în calcul această varianta, nu fără câteva precauții. Nu ai vrea să distrugi încrederea pe care cei din jur o au în tine!

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]