Sfaturi utile: ce faci în caz că mașina nu mai pornește? Chemi un serviciu de tractări auto Iași?

Sfaturi utile: ce faci în caz că mașina nu mai pornește? Chemi un serviciu de tractări auto Iași?

Întâmpinați probleme la repornirea mașinii? Alternatorul mașinii și-a dat duhul la drum lung? Motorul se supraîncălzește? Iată procedura pentru o rezolvare eficientă a unei situații dificile și, mai presus de toate, o soluție sigură până la sosirea unui serviciu de tractări auto din Iași.

În caz de avarie: siguranța înainte de toate!

Dacă apare o avarie în timp ce conduceți, scoateți vehiculul din trafic și trageți pe dreapta într-un loc în care să fiți vizibil. Porniți imediat luminile de avarie și, dacă sunteți pe autostradă, folosiți următoarea ieșire sau, dacă acest lucru nu este posibil, trageți cât mai mult în dreapta, pe bandă de urgență. Dacă este necesar, plasați luminile de avarie în spatele vehiculului. Puteți ridica și capota pentru a semnala că aveți nevoie de ajutor. Sunteți preocupat de riscul unei coliziuni? Lăsați mașina într-un loc mai sigur, coborând întotdeauna pe partea pasagerului. Cu toate acestea, este de preferat să rămâneți în vehicul cu centura de siguranță legată în timp ce așteptați ajutor, mai ales dacă sunteți imobilizat într-o zonă cu trafic intens. Dacă sunt și copii cu dvs., blocați portierele pentru a-i împiedica să părăsească mașina și asigurați-vă că nu suferă de frig folosind pătura din trusa de ajutor, dacă este necesar. Păstrați-va calmul și vorbiți cu o voce blândă pentru a-i liniști.

Acordați atenție locului unde vă aflați pentru a-l putea descrie în cazul unei avarii

În cazul unei defecțiuni, informațiile pe care le furnizați vor facilita întreg procesul de tractare, permițând serviciului de tractări Iași să aducă echipamentul corespunzător. Notați reperele (străzi, intersecții), precum și numerele de intrare și ieșire ale autostrăzilor pe care le parcurgeți. Doar aceste informații vă pot fi de mare ajutor dacă apelați un serviciu rutier de urgență. Rețineți că sistemele de navigație nu sunt imune la defecțiuni și nu funcționează întotdeauna optim în zonele îndepărtate.

Întrețineți și verificați mașina pentru a preveni avariile

Nimeni nu este ferit de o defecțiune a mașinii, dar există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a minimiza riscul. În primul rând, asigurați-vă că vă întrețineți în mod corespunzător vehiculul, mai ales în timpul celei mai reci perioade din timpul iernii. În plus, observați starea mașinii dvs. și acordați atenție zgomotelor neobișnuite, precum și ledurilor de avertizare care pot clipi pe tabloul de bord. Țineți acul pe indicatorul de combustibil la cel puțin un sfert în orice moment și luați notă de orice modificare a temperaturii sau a manevrării motorului. Dacă aveți îndoieli, consultați-vă cu mecanicul.

Trusa de urgență: un must have în mașina ta, mai ales pe vreme rece!

Obțineți un kit de depanare pe care îl veți lăsa în mașină în orice moment. Trebuie să conțină o lanternă, câteva instrumente de bază, o sticlă de apă reutilizabilă pe care o veți fi umplut înainte de plecare, o trusă de prim ajutor și o pătură. Aceste articole vă vor fi utile dacă trebuie să așteptați până ajung serviciile de tractări auto iași. Pe vreme rece, folosiți o trusă de urgență și nu plecați niciodată fără câteva haine suplimentare (șosete, mănuși, pulover etc.), mai ales dacă sunteți însoțit de copii.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]