Un credit pentru datornici? Dificil, dar nu imposibil!

Un credit pentru datornici? Dificil, dar nu imposibil!

Efectuarea unui împrumut necesită resurse financiare care să permită rambursarea acestuia pe termen lung. Cu toate acestea, o familie care dorește să se împrumute poate avea deja un împrumut de rambursat, ceea ce uneori poate împiedica accesul la un alt credit. Prin urmare, se poate că o familie să obțină un credit pentru datornici dacă are deja dificultăți în a plăti primul credit?

Împrumutați cu un credit pentru datornici

O familie care dorește să se împrumute de la o bancă trebuie să își poată rambursa împrumutul pentru a-și îndeplini angajamentul. În funcție de veniturile și cheltuielile acesteia, se va efectua un studiu al situației financiare pentru a se aprecia dacă aceasta din urmă este în măsură să-și ramburseze împrumutul, dar și pentru a evalua aceste riscuri de nerambursare. Asigurarea suplimentară poate fi solicitată debitorului dacă acesta din urmă nu prezintă băncii suficiente garanții pentru a-și asigura rambursarea împrumutului.

Dacă aveți deja unul sau mai multe credite, este posibilă o operațiune de răscumpărare a creditelor pentru a-i reduce ratele lunare. Mai exact, aveți posibilitatea de a va reuni toate datoriile într-un singur împrumut cuprinzând o singură rată lunară. Drept urmare, puteți include diferitele credite, cum ar fi o ipotecă, un împrumut auto, un impozit sau chiar un descoperit de cont bancar într-unul și același împrumut.

Prin efectuarea acestei operațiuni, aveți posibilitatea de a reduce cuantumul plății lunare în schimbul unei prelungiri a termenului de rambursare.

De asemenea, în funcție de tipul de proiect și de nevoile de finanțare, puteți obține o rezervă de bani destinată realizării proiectului dvs.

Cum să iei un credit pentru datornici?

Rată maximă de îndatorare autorizată de autoritățile financiare și instituțiile de credit corespunde unui procent de 40% din venit. Dincolo de această cotă, se apreciază că există un risc de supraîndatorare pentru debitor, și deci o posibilă incapacitate de a-și onora datoriile. Este deci necesar ca noua rată lunară acumulată cu celelalte să nu depășească 40% din venit, dacă este cazul, este de preferat să se ia în considerare o răscumpărare a creditelor, procedura de care am vorbit mai sus.

Răscumpărare de credite sau un credit pentru datornici?

Un studiu este esențial înainte de toate pentru a face un bilanț al situației debitorului și al proiectele sale de viitor. Acest prim studiu este oferit gratuit de toate organizațiile financiare. După confirmarea fezabilității proiectului de răscumpărare a creditului, examinarea dosarului face posibilă formalizarea cererii și depunerea spre validare la organele de finanțare. Tindem să credem că răscumpărarea este mai ușor de obținut decât un credit pentru datornici, în ceea ce privește instituțiile bancare.

În cazul instituțiilor nebancare, situația este diferită. Sunt mult mai flexibile și mai dispuse să acorde împrumuturi, cu sume mai mici, e adevărat, și pe o perioadă foarte scurtă. În cazul în care va gândiți la un credit imobiliar, nu prea sunt șanse să-l obțineți dacă sunt deja dator la banca. În schimb, puteți utiliza un credit pentru datornici de la o instituție nebancară ca să mai achitați din primul credit, după care să vă puteți gândi serios la un credit de o anvergură mai mare.

 

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei până la 15.000 lei în 48 de ore?

Aplică mai jos ⤵