Taxa la facultate – cum rezolvi această problemă?

Taxa la facultate – cum rezolvi această problemă?

Acest articol se adresează în special tinerilor studenți sau a părinților ce își întrețin copiii cât timp aceștia urmează cursurile unei facultăți.

Știm cu toți cât de greu e să găsești un loc de muncă bine plătit în România și cât de greu este să găsești să muncești ceva care să îți placă, ceva care să faci cu pasiune, să te duci cu drag la locul de muncă. Pentru fiecare din acestea este necesar ca pe lângă diploma de bacalaureat, să ai și o diplomă de licență, adică să urmezi cursurile unei facultăți de profil, iar în cele ce urmează îți voi explica și de ce: atunci când te decizi să te înscrii la o facultate, alegi să studiezi ceea ce îți place ție, ce te atrage pe tine cel mai mult, astfel te vei duce cu drag la serviciu, iar în altă ordine de idei, vei avea un job bine-plătit, deoarece având studii superioare poți avea un post cu o funcție de conducere, dar și cu mai multe responsabilități.

Să revenim în timpul facultății! Tocmai ai terminat liceul, ai intrat la facultatea la care ți-ai dorit, însă nu ai prins un loc bugetat de către stat și ești nevoit să achiți cât mai repede taxa anuală pe care aceasta o percepe, pentru a putea finaliza înscrierea și a îți rezerva locul în cadrul facultății, însă tocmai ți-ai găsit și tu primul loc de muncă part-time, deoarece vrei să fii un student conștiincios și să fii prezent la majoritatea cursurilor, iar taxa pe care trebuie să o achiți depășește ca și sumă salariul părinților, cât și bugetul familiei!

Tocmai te-ai mutat într-un oraș nou, ai început o viață nouă și nu ai la cine să apelezi să te ajute cu banii! Ei bine, de tot ce ai nevoie pentru a avea cât mai repede banii pentru a îți rezerva locul în cadrul facultății mult râvnite este de…un smartphone cu cartelă sim și un cont bancar. Îți voi explica imediat de ce: acum, tot ce trebuie să faci, este să deschizi internet-ul, să navighezi pe pagina unui IFN (adică a unei instituții financiar nebancare, deoarece tocmai ce te-ai angajat, iar banca nu îți va oferi un împrumut pentru o nevoie personală, neavând vechime la locul de muncă, iar tu vrei banii cât mai rapid și fără prea multe formalități), să compari puțin piața, deoarece în România există 13 astfel de instituții, iar după ce te-ai decis, mai este doar un singur pas pentru a avea banii; mai ai nevoie de o adresă de e-mail pentru a trimite solicitarea ta, spuneam mai sus că ai nevoie de o cartelă sim – pentru a fi contactat de un reprezentant pentru a face confirma, iar cât ai zice “sesiune”, banii vor fi virați în contul tău.

Nimic mai simplu, nu? Da, poți împrumuta bani de la ifn, chiar și dacă job-ul tău este unul part-time, deoarece aceste instituții solicită un venit minim garantat de aproximativ 300 lei, iar în funcție de compania pe care o alegi, poți beneficia de o dobândă de 0% dacă este primul credit ce ți se acordă.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]