Iată tipurile de materiale și calitatea lor pentru covorul dumneavoastră

Iată tipurile de materiale și calitatea lor pentru covorul dumneavoastră

În materialul următor vă vom prezenta tipurile de materiale şi calitatea lor pentru covorul dumneavoastră. Pentru că ştim că alegerea covorului potrivit nu reprezintă o decizie ușoară, vă explicăm, pas cu pas cele mai importante materiale din covorul dumneavoastră.

 

Pentru că decizia alegerii unui material vine la pachet şi cu necesitatea spălării acestuia, Royal Spălătorie Covoare Iași vă pune la dispoziţie cele mai bune materiale  de curățire a covorului dumneavoastră, materiale prietenoase cu mediul încurajator şi care nu dăunează texturii acestuia dar nici animalelor dumneavoastre.

 

 

 

Tipuri de covoare în funcţie de materialele din care sunt făcute

 

 

În funcţie de traficul din camera în care va sta covorul şi de necesităţile personale sunt mai multe tipuri de covoare. Unele dintre materialele cu care sunt făcute covoarele sunt mai puţin rezistente la un trafic intens sau la murdărirea acestora.

 

Nailon

 

Probabil este cel mai popular material pentru covoare. Acesta este durabil şi este uşor de curăţat iar acest lucru vine la pachet şi cu păstrarea texturii în timp. Cele mai bune branduri de covoare îţi oferă un aspect frumos chiar şi până la 15 ani. Fibrele sunt rezistente la abraziune şi mai ales la mersul animalelor de companie. Sunt rezistente şi la utilizarea frecventă a acestuia şi este o alegere potrivită pentru un trafic intens.  Nailonul este rezistent şi la mirosurile, mucegaiurile din casă.

 

Materialul nailon este menit să imite aspectul lânii dar este mai puţin durabil decât aceasta.  Procesul de fabricare a acestuia prevede, la unele companii, utilizarea unor tratamente chimice de protecţie pentru a lupta împotriva decolorării.  Procesul poate împiedica apariţia petelor dar şi îmbibarea lor în fibră covorului.

 

 

Lâna

 

Încă din cele mai vechi timpuri, lână a fost folosită ca material prim pentru covoarele persane. Putem spune că de la lână a pornit întreaga industrie a covoarelor. Lana este standardul cu care se compara toate celelalte fibre. Această fibră naturală arată dar și se simte luxos atât pentru dumneavoastră cât şi pentru eventualul animal de companie. Se simte bine la atingere şi crează un confort pe care niciun alt material nu ţi-l asigură. Lână este disponibilă într-o mare gamă de culori şi, de obicei, vopseaua care este aplicată pe aceasta este non toxică, deci bună pentru copilul dumneavoastră, pentru animal dar şi pentru tine! Covorul din lână este biodegradabil şi dacă este îngrijit în mod corespunzător îţi oferă o lungă durată de utilizare.

 

Pentru că lână are o calitate ridicată vine şi la un cost mai piperat decât alte tipuri de covoare. Cel mai potrivit trafic pentru covorul din lână este unul mic spre mediu. Nu este indicat să îl folosiţi în zonele în care traficul este intens.

 

Deoarece are o rezistență naturală la pete, lâna nu se murdărește ca covoarele sintetice. Cu toate acestea, nu poate fi tratat cu un strat rezistent la pete, ca și alte materiale, astfel încât orice scurgeri sau accidente trebuie tratate și curățate imediat. Aceste fibre naturale au o rezistență scăzută la substanțe chimice, ceea ce poate face curățarea un pic mai implicată. Pentru o curăţare optimă şi fără a deteriora covorul este bine să apelaţi la o spaltorie de covoare profesională. Super Top Curățătorie de Covoare Iași vi-l poate îngriji în aşa fel încât să vă bucuraţi cât mai mult de investiţie.

 

 

 

Olefin

 

Iniţial a fost considerat un tip de covor pentru spaţiul liber, dar a devenit în scurt timp să apară în orice tip de spaţiu. Este considerat un tip de covor apropriat celui de lână, cel puţin estetic care îţi oferă senzaţia de lână.

Acest tip este, în general, limitat la covoarele cu grămadă mică, care utilizează fibre mai scurte și mai dense, făcându-le ideale pentru zonele cu trafic intens. Acest al doilea tip de covor cel mai popular este fabricat din fibre de plastic și este accesibil, ușor de curățat și nu se estompează.

 

Covorul Olefin rezistă la pete, statică, sol, pastile și daune cauzate de apă, cum ar fi mucegaiul, făcându-l suficient de durabil pentru animalele mari, dezordonate și active. De asemenea, olefina rezistă la abraziune și respinge umezeala. Multe covoare olefine sunt construite cu țesături buclă.

 

În incheire, menţionăm că Spălătoria Royal Covoare Iași oferă tratament pentru orice tip de covor. Utilizăm cele mai bune substanţe din domeniu şi redam strălucirea covorului tău fără a deteriora materialul din care este făcut sau fără a afecta în vreun fel sănătatea celor din jurul vostru.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]