Dacă sunt girant mai pot lua credit: capcanele de evitat

Dacă sunt girant mai pot lua credit: capcanele de evitat

A cere unui membru al familiei sau unui prieten să fie garant pentru tine nu este un act banal pentru a garanta rambursarea unui credit ipotecar sau de consum. Este un semn extrem de puternic al încrederii care îl leagă de tine.

Sunt necesare anumite reguli de prudență, atât pentru cel ce se împrumută, cât și pentru persoana care decide să fie garant pentru cineva.

Înainte de a cere cuiva să vă garanteze creditul, este, prin urmare, important să înțelegeți implicațiile unui astfel de angajament:

Dacă nu mai sunteți în măsură să plătiți ratele lunare ale împrumutului, atunci persoana care acționează în calitate de garant este de acord să preia și să plătească împrumutul contractat în numele dumneavoastră, precum și dobânzile de întârziere, penalitățile și alte costuri aferente.

Persoana care decide sa fie garant pentru tine trebuie sa se afle într-o astfel de situatie financiara incat sa poata asigură în locul tau rambursarea datoriei.

O persoana nu ar trebui să ceară unei rude să fie garant dacă știe foarte bine că, în cazul unor dificultăți financiare din partea sa, el însuși riscă să aibă dificultăți financiare serioase. În același mod, persoana care acceptă să fie garant nu trebuie să ia cu ușurință acest angajament, în ciuda legăturii de prietenie și/sau de familie care îl leagă de o persoana. În cazul unei garanții ipotecare, persoana care acționează ca garant poate fi într-adevăr obligată să-și pună propria locuință drept garanție.

Dacă sunt girant mai pot lua credit: măsurile de precauție de luat

Alocați-vă timp pentru a vă analiza cu atenție situația financiară înainte chiar de a căuta să aveți garanția unei rude pentru a obține credit, mai ales în cazul unui credit ipotecar în care sumele sunt mari. Dați dovadă de cea mai mare vigilență și, mai presus de toate, nu vă asumați riscuri nechibzuite, punand bunurile unei persoane dragi drept garanție pentru un împrumut.

Ți-a cerut cineva drag să fii garant? trebuie sa îți faci și tu timp să studiezi cu atenție cererea făcută de această persoană și să cunoașteți situația financiară reală a acestuia din urmă. Evaluați natura împrumutului (suma, condițiile de implementare a garanției). Întrebați-vă dacă riscul de nerambursare este mare, dacă vă puteți oferi garanția și dacă poate fi angajată fără să vă aflați într-o situație financiară delicată.

Garantarea nu este obligatorie, dar banca poate refuza să vă acorde împrumutul dacă nu aveți un girant . Garantul este o persoană care este de acord să ramburseze banca în cazul în care nu puteți face acest lucru. Garanția trebuie făcută printr-un contract scris. Acesta prevede condițiile în care girantul trebuie să intervină. Banca trebuie să informeze girantul cu privire la amploarea angajamentului său la momentul acordării împrumutului și pe toată perioada de rambursare. În plus, dacă îți sta pe buze întrebarea Dacă sunt girant mai pot lua credit, ei bine, s-ar putea sa te trezești în situația în care sa nu mai poți lua un împrumut tocmai din aceasta cauza.

Folosită cu înțelepciune, garanția rămâne o modalitate excelentă de a obține credit de la instituția dvs. financiară și un semn extraordinar de încredere și generozitate din partea persoanei care urmează să fie garant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vrei până la 15.000 lei în 48 de ore?

Aplică mai jos ⤵